Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.


GLÄDJE, GEMENSKAP OCH TRYGGHET är precis det som Taekwon-Do Akademin erbjuder. Vi satsar på den moderna människan där rörelse står i fokus för alla åldrar. Vårt träningskoncept ger dig vägen till en bättre hälsa samtidigt som du lär dig att försvara dig och din omgivning.


Sparkis - vårt eget koncept för barnträning

Efter många år av erfarenhet utvecklade vi eget koncept för att träna barn. Det krävdes både tid och resurser för detta, utbildningar och intresse, till slut hade vi ett eget koncept som vi vill erbjuda till föräldrar att ta del av så barnen får en möjlighet till egenskaper andra inte erbjuder.

Beroende på ålder så heter grupperna Mini-sparkis eller Sparkis, men konceptet är den samma och bygger på åldersanpassad träning där de första åren bygger på att få en aktiv start och utveckla fysisk kunnighet för framtida idrottande, oavsett vilken idrott barnen väljer i framtiden.


Mini-sparkis är för dig född mellan 2012-2013. Träningen närmar sig Taekwon-Do tekniker via lek och rollspel och är designad kring många viktiga områden inom barns sociala samt psykologiska utveckling. Träningen har för avsikt att ge ert barn det bästa möjliga försprång i livet. Utöver Taekwon-Do tekniker sker undervisning inom flera viktiga områden som ofta glöms bort som många barn inte har möjlighet att få i skolan eller andra föreningar; så som främlingsagerande, mobbningshantering, säkerhet vid nödsituationer så som brand, hälsosam livsstil och mycket därtill. Vi utrustar ditt barn med livsviktig kunskap och erfarenheter som kan rädda deras eller andras liv. Barnen lär sig att lyssna, fokusera och deltaga. Koreanska ord är en del av upplägget och terminen avslutas med en gradering där man visar sina färdigheter. Inskolning sker under 2-3 gånger då föräldrar får sitta med och titta men efter denna period vill vi att barnet lämnas på träningen och hämtas när träningen är slut.

   

Sparkis är för dig född 2008-2011. I en mer stillasittande samhälle får ditt barn en fysisk träning, koordination, spänst och lär sig att försvara sig själv. Träningen innehåller mycket Taekwon-Do teknik med inslag av lek och rollspel. Till skillnad från mini-sparkis lägger vi mer vikt på de grundmotoriska egenskaperna med inslag av övningar för finmotoriken. I slutet av terminen testas kunskaperna både i teorin och praktiken i form av gradering.


Ungdomar

Ungdomar i åldern 11-13 år erbjuds fartfylld, dynamisk och teknisk träning


Juniorer och vuxenträning
Vuxenträningen ger dig ett brett paket av teknik, styrka och kondition i en rolig och inspirerande miljö med gruppträning.
 
Se träningstider för VT 2018 här >>


Välkommen till Taekwon-Do Akademin - The Way of Kicking!

 
Våra sociala medier
Partners
Länkar